Пошуковий запит: (<.>A=Гасанова А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Валиева С. Т. Характеристика основных показателей системного и локального иммунитета детей с бронхиальной астмой [Електронний ресурс] / С. Т. Валиева, А. И. Гасанова, И. В. Киреев, А. А. Маликова // Запорожский медицинский журнал. - 2011. - т. 13, № 3. - С. 8-11. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmzh_2011_13_3_4 Изучена особенность локальных факторов иммунитета в смешанной слюне детей с бронхиальной астмой (БА). Под наблюдением находились 103 ребенка, из них 83 - с исследуемой патологией и 20 практически здоровых детей в возрасте от 3 до 15 лет. Сравнительный анализ показателей гуморального и клеточного иммунитета в крови и слюне выявил наиболее значимые положительные связи между показателями СД3 и СД8; уровнем IgE; между показателями сывороточного и секреторного IgA. В группе пациентов с БА (<$E р~<<~0,01>) и при сочетании БА и АД (<$E р~<<~0,0001>) наблюдается достоверное снижение уровня СД95-маркера апоптоза лимфоцитов в сыворотке крови, по сравнению с контролем (<$E 59,8~symbol С~9,6>). Обнаружена отрицательная корреляционная зависимость (<$E rho> = -0,8) между концентрациями СD95-маркера апоптоза и IgE, что может свидетельствовать об участии системы апоптоза в регуляции продукции общего IgE.
|
2. |
Дюкарева Г. Вплив еламіну та стевіозиду на стан води в збитій яєчній масі [Електронний ресурс] / Г. Дюкарева, О. Дьяков, А. Гасанова // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 117-125. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2013_1_14 Наведено результати дослідження рухливості води в збитій яєчній масі з різними концентраціями еламіну та стевіозиду, які одержано за допомогою методу ядерного магнітного резонансу. Встановлено, що з підвищенням концентрації еламіну значна частка води переходить у зв'язаний стан; стевіозид не впливає на стан води в збитій яєчній масі.
|
3. |
Гасанова А. Влияние эламина и стевиозида на поверхностное натяжение яичной массы [Електронний ресурс] / А. Гасанова, А. Пак, Г. Дюкарева // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_11 Проведены исследования по обогащению бисквита йодом и замене в его рецептурах сахара стевиозидом для профилактики сахарного диабета и заболеваний щитовидной железы. Полученные данные показали, что эти добавки снижают поверхностное натяжение яичной массы, повышая этим качество бисквита.
|
4. |
Гасанова А. К. Способи вирішення правових конфліктів в діяльності органів виконавчої влади: деякі питання систематизації [Електронний ресурс] / А. К. Гасанова // Право і Безпека. - 2011. - № 1. - С. 65-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pib_2011_1_14
|
5. |
Дюкарева Г. І. Вплив еламіну та стевіозиду на якість клейковини борошна [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 252-256. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__39 Наведено результати дослідження рухливості води в збитій яєчній масі з різними концентраціями еламіну та стевіозиду, які одержано за допомогою методу ядерного магнітного резонансу. Встановлено, що з підвищенням концентрації еламіну значна частка води переходить у зв'язаний стан; стевіозид не впливає на стан води в збитій яєчній масі.
|
6. |
Гасанова А. С. Состояние гипоталамо-гипофизарно- надпочечниково-яичниковой системы и функциональной активности щитовидной железы при синдроме поликистозных яичников и инсулинорезистентности [Електронний ресурс] / А. С. Гасанова, Э. М. Алиева // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2013. - Т. 8, № 2. - С. 166-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ujkl_2013_8_2_43
|
7. |
Дюкарева Г. І. Моделювання рецептури бісквіта із заданими показниками якості [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова, О. Г. Дьяков // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_11
|
8. |
Павлюк Р. Ю. Розробка технології наноекстрактів та нанопорошків із прянощів для оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. О. Радченко, О. О. Юр’єва, А. Е. Гасанова, Т. С. Абрамова, Т. М. Коломієць // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 54-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__11 Вивчено вміст біологічно активних речовин (БАР) в натуральних прянощах і розроблено технологію наноекстрактів і нанопорошків із них з використанням кріомеханічної обробки сировини перед екстрагуванням. Це надало можливість збільшити вихід екстрактивних речовин в 1,5 - 2 рази, скоротити термін екстрагування в 4 - 5 разів та одержати домішки та продукти з їх використанням з рекордною кількістю БАР.
|
9. |
Гасанова А. Фортифікація пастильних виробів йодом [Електронний ресурс] / А. Гасанова, О. Соколовська, В. Корзун // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 98–105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_11 Обгрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Грунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.
|
10. |
Дюкарева Г. І. Дослідження споживчого сприйняття бісквітів лікувально-профілактичного призначення [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, Н. М. Кривошеєва, А. Е. Гасанова // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2013. - Вип. 13. - С. 17-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2013_13_7
|
11. |
Гасанова А. Е. Якість бісквітів, які можна використовувати в лікувально-профілактичному харчуванні [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2014. - Вип. 14. - С. 134-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2014_14_29
|
12. |
Радченко Л. Органолептична оцінка пастильних виробів зі стевією та еламіном [Електронний ресурс] / Л. Радченко, О. Соколовська, А. Гасанова // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 137–149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2016_1_17 Розроблено пастильні вироби зі стевією та еламіном. За рахунок уведення вибраних добавок знижено вуглеводне навантаження на організм людини та одержано продукти, збагачені мінеральними речовинами, зокрема йодом. Відмічено, що добавки суттєво впливають на смакові властивості пастильних виробів, що обумовило дослідження їх органолептичних показників. Установлено позитивний вплив доданих стевії та еламіну на смак, консистенцію та структуру пастильних виробів.
|
13. |
Гасанова А. Е. Структура молекулярних з’єднань бісквітного тіста з еламіном та стевіозидом [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова, О. О. Cоколовська // Молодий вчений. - 2016. - № 12.1. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2016_12
|
14. |
Корзун В. Н. Визначення ступеня збереженості йоду в процесі виробництва бісквітів підвищеної біологічної цінності [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 2. - С. 126-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_2_21
|
15. |
Гасанова А. М. Роль иностранных инвестиций в формировании государственного бюджета [Електронний ресурс] / А. М. Гасанова // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія : Економічні науки. - 2017. - Вип. 34. - С. 142-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDTU_ek_2017_34_21
|
16. |
Дюкарева Г. І. Визначення можливості застосування еламіну у виробництві бісквіта як стабілізатора [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 2. - С. 185-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_2_30
|
17. |
Гасанова А. Международные отношения Национальной Академии Наук Азербайджана [Електронний ресурс] / А. Гасанова // Гілея: науковий вісник. - 2018. - Вип. 139(1). - С. 198-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gileya_2018_139(1)__42
|
18. |
Гасанова А. Е. Споживчі переваги: поліетиленові чи паперові пакети [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова, М. І. Кідік // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2017. - Вип. 1. - С. 439-447. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2017_1_40
|
19. |
Павлюк Р. Ю. Розробка нового покоління оздоровчих нанонапоїв збагачених каротиноїдними, хлорофілвмісними, антоціановими нанодобавками [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. М. Біленко, О. С. Погарський, Ю. П. Какадій, А. Е. Гасанова, Т. А. Стуконоженко // ScienceRise. - 2017. - № 5. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2017_5_10
|
20. |
Павлюк Р. Ю. Розробка нових видів булочок для сендвічів для оздоровчого харчування вітамінізованих каротиноїдними рослинними нанодобавками [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. М. Біленко, О. О. Юр’єва, А. Е. Гасанова, Н. П. Максимова // ScienceRise. - 2017. - № 5. - С. 52-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2017_5_11
|
| |