Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (10)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Гасанова А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Валиева С. Т. 
Характеристика основных показателей системного и локального иммунитета детей с бронхиальной астмой [Електронний ресурс] / С. Т. Валиева, А. И. Гасанова, И. В. Киреев, А. А. Маликова // Запорожский медицинский журнал. - 2011. - т. 13, № 3. - С. 8-11. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmzh_2011_13_3_4
Изучена особенность локальных факторов иммунитета в смешанной слюне детей с бронхиальной астмой (БА). Под наблюдением находились 103 ребенка, из них 83 - с исследуемой патологией и 20 практически здоровых детей в возрасте от 3 до 15 лет. Сравнительный анализ показателей гуморального и клеточного иммунитета в крови и слюне выявил наиболее значимые положительные связи между показателями СД3 и СД8; уровнем IgE; между показателями сывороточного и секреторного IgA. В группе пациентов с БА (<$E р~<<~0,01>) и при сочетании БА и АД (<$E р~<<~0,0001>) наблюдается достоверное снижение уровня СД95-маркера апоптоза лимфоцитов в сыворотке крови, по сравнению с контролем (<$E 59,8~symbol С~9,6>). Обнаружена отрицательная корреляционная зависимость (<$E rho> = -0,8) между концентрациями СD95-маркера апоптоза и IgE, что может свидетельствовать об участии системы апоптоза в регуляции продукции общего IgE.
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.757 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Дюкарева Г. 
Вплив еламіну та стевіозиду на стан води в збитій яєчній масі [Електронний ресурс] / Г. Дюкарева, О. Дьяков, А. Гасанова // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 117-125. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2013_1_14
Наведено результати дослідження рухливості води в збитій яєчній масі з різними концентраціями еламіну та стевіозиду, які одержано за допомогою методу ядерного магнітного резонансу. Встановлено, що з підвищенням концентрації еламіну значна частка води переходить у зв'язаний стан; стевіозид не впливає на стан води в збитій яєчній масі.
Попередній перегляд:   Завантажити - 588.146 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Гасанова А. 
Влияние эламина и стевиозида на поверхностное натяжение яичной массы [Електронний ресурс] / А. Гасанова, А. Пак, Г. Дюкарева // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_11
Проведены исследования по обогащению бисквита йодом и замене в его рецептурах сахара стевиозидом для профилактики сахарного диабета и заболеваний щитовидной железы. Полученные данные показали, что эти добавки снижают поверхностное натяжение яичной массы, повышая этим качество бисквита.
Попередній перегляд:   Завантажити - 521.527 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Гасанова А. К. 
Способи вирішення правових конфліктів в діяльності органів виконавчої влади: деякі питання систематизації [Електронний ресурс] / А. К. Гасанова // Право і Безпека. - 2011. - № 1. - С. 65-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pib_2011_1_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 125.527 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Дюкарева Г. І. 
Вплив еламіну та стевіозиду на якість клейковини борошна [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 252-256. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__39
Наведено результати дослідження рухливості води в збитій яєчній масі з різними концентраціями еламіну та стевіозиду, які одержано за допомогою методу ядерного магнітного резонансу. Встановлено, що з підвищенням концентрації еламіну значна частка води переходить у зв'язаний стан; стевіозид не впливає на стан води в збитій яєчній масі.
Попередній перегляд:   Завантажити - 277.619 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Гасанова А. С. 
Состояние гипоталамо-гипофизарно- надпочечниково-яичниковой системы и функциональной активности щитовидной железы при синдроме поликистозных яичников и инсулинорезистентности [Електронний ресурс] / А. С. Гасанова, Э. М. Алиева // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2013. - Т. 8, № 2. - С. 166-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ujkl_2013_8_2_43
Попередній перегляд:   Завантажити - 529.711 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Дюкарева Г. І. 
Моделювання рецептури бісквіта із заданими показниками якості [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова, О. Г. Дьяков // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 690.446 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Павлюк Р. Ю. 
Розробка технології наноекстрактів та нанопорошків із прянощів для оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. О. Радченко, О. О. Юр’єва, А. Е. Гасанова, Т. С. Абрамова, Т. М. Коломієць // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 54-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__11
Вивчено вміст біологічно активних речовин (БАР) в натуральних прянощах і розроблено технологію наноекстрактів і нанопорошків із них з використанням кріомеханічної обробки сировини перед екстрагуванням. Це надало можливість збільшити вихід екстрактивних речовин в 1,5 - 2 рази, скоротити термін екстрагування в 4 - 5 разів та одержати домішки та продукти з їх використанням з рекордною кількістю БАР.
Попередній перегляд:   Завантажити - 331.708 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Гасанова А. 
Фортифікація пастильних виробів йодом [Електронний ресурс] / А. Гасанова, О. Соколовська, В. Корзун // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 98–105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_11
Обгрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Грунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 651.716 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Дюкарева Г. І. 
Дослідження споживчого сприйняття бісквітів лікувально-профілактичного призначення [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, Н. М. Кривошеєва, А. Е. Гасанова // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2013. - Вип. 13. - С. 17-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2013_13_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 740.195 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Гасанова А. Е. 
Якість бісквітів, які можна використовувати в лікувально-профілактичному харчуванні [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2014. - Вип. 14. - С. 134-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2014_14_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.064 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Радченко Л. 
Органолептична оцінка пастильних виробів зі стевією та еламіном [Електронний ресурс] / Л. Радченко, О. Соколовська, А. Гасанова // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 137–149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2016_1_17
Розроблено пастильні вироби зі стевією та еламіном. За рахунок уведення вибраних добавок знижено вуглеводне навантаження на організм людини та одержано продукти, збагачені мінеральними речовинами, зокрема йодом. Відмічено, що добавки суттєво впливають на смакові властивості пастильних виробів, що обумовило дослідження їх органолептичних показників. Установлено позитивний вплив доданих стевії та еламіну на смак, консистенцію та структуру пастильних виробів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.877 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Гасанова А. Е. 
Структура молекулярних з’єднань бісквітного тіста з еламіном та стевіозидом [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова, О. О. Cоколовська // Молодий вчений. - 2016. - № 12.1. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2016_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 312.095 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Корзун В. Н. 
Визначення ступеня збереженості йоду в процесі виробництва бісквітів підвищеної біологічної цінності [Електронний ресурс] / В. Н. Корзун, Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 2. - С. 126-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_2_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 271.409 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Гасанова А. М. 
Роль иностранных инвестиций в формировании государственного бюджета [Електронний ресурс] / А. М. Гасанова // Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія : Економічні науки. - 2017. - Вип. 34. - С. 142-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDTU_ek_2017_34_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 876.548 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Дюкарева Г. І. 
Визначення можливості застосування еламіну у виробництві бісквіта як стабілізатора [Електронний ресурс] / Г. І. Дюкарева, А. Е. Гасанова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2012. - Вип. 2. - С. 185-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2012_2_30
Попередній перегляд:   Завантажити - 269.84 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Гасанова А. 
Международные отношения Национальной Академии Наук Азербайджана [Електронний ресурс] / А. Гасанова // Гілея: науковий вісник. - 2018. - Вип. 139(1). - С. 198-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gileya_2018_139(1)__42
Попередній перегляд:   Завантажити - 225.168 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Гасанова А. Е. 
Споживчі переваги: поліетиленові чи паперові пакети [Електронний ресурс] / А. Е. Гасанова, М. І. Кідік // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2017. - Вип. 1. - С. 439-447. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2017_1_40
Попередній перегляд:   Завантажити - 335.025 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Павлюк Р. Ю. 
Розробка нового покоління оздоровчих нанонапоїв збагачених каротиноїдними, хлорофілвмісними, антоціановими нанодобавками [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. М. Біленко, О. С. Погарський, Ю. П. Какадій, А. Е. Гасанова, Т. А. Стуконоженко // ScienceRise. - 2017. - № 5. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2017_5_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 531.241 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Павлюк Р. Ю. 
Розробка нових видів булочок для сендвічів для оздоровчого харчування вітамінізованих каротиноїдними рослинними нанодобавками [Електронний ресурс] / Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська, Л. М. Біленко, О. О. Юр’єва, А. Е. Гасанова, Н. П. Максимова // ScienceRise. - 2017. - № 5. - С. 52-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2017_5_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 443.215 Kb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського